Wil jij een uitleganimatie laten maken?

Wij maken complexe verhalen begrijpelijk.

Heb jij iets uit te leggen? Dan ben je aan het goede adres! Wij van Extrafazant specialiseren ons in het maken van uitleganimaties. En dat doen we in alle soorten en maten. Van social campagnes, bedrijfsevenementen, video’s voor startups – we maken ze allemaal. Omdat we geloven dat iedereen wel iets te vertellen heeft. Elk goed verhaal moet verteld worden, en daar helpen wij je graag bij.

Dus, welk verhaal kan wel een uitleganimatie gebruiken? Let us know!

Eerst nog even rondneuzen door ons portfolio, of weten met wie je precies kan gaan werken? Of benieuwd naar de stappen die we zetten in het proces? No problem: je bent op de juiste pagina. We zetten het hieronder allemaal voor je
op een rijtje!

Extrafazant: expert in uitleganimaties

Wij zijn Extrafazant: een team van creatievelingen met elk een eigen expertise: van copywriting, illustratie, video, 2D tot 3D animatie – je kunt ons benaderen voor elk visueel vraagstuk en we zorgen dat je met de juiste persoon aan tafel zit!

Je vindt ons in hartje Tilburg. Op een steenworp afstand van het Centraal Station zorgen we altijd dat de koffie heet is en het bier koud staat. We pakken elk vraagstuk aan en hebben het plan om te verrassen. Je van je beeldscherm te blazen.

Nieuwsgierig geworden? Gooi een lijntje uit!

 

Wij zijn Extrafazant. Bekijk hier ons verhaal.

5 tips

5 tips voor een goede explainer.

We hebben inmiddels veel ervaring in het maken van uitleganimaties. Zoveel, dat we je graag een aantal tips geven om je op weg te helpen!

Download de pdf hier!

Wat komt er kijken bij een uitleganimatie?

Het is de kunst om een moeilijk verhaal makkelijk te vertellen. Daarvoor moet je keuze maken, zónder de inhoud tekort te doen. En dat is best lastig. Want bij het maken van een uitleganimatie komen veel disciplines kijken. Illustratie, muziek, sounddesign, strategie én natuurlijk het animeren zelf. Al deze disciplines komen in een paar seconden of minuten bij elkaar tot een fazantastisch eindresultaat.
Gelukkig zijn wij er voor je om je van A tot Z te begeleiden. Wij hebben alle tools in huis om jouw animatie tot een succes te maken. Benieuwd hoe? Bekijk hieronder het stappenplan!

Briefing

Wat wil je precies vertellen?

Briefing

First things first. Wat wil je precies vertellen aan welke doelgroep? Wat is de belangrijkste boodschap en wat zijn juist bijzaken? Dit is de bodem van het verhaal, die moet dus superstevig zijn.
Hulp nodig?

Voice-over

Het gesproken woord.

Voice-over

Nu gaan we de voice-over op papier zetten. Reken op 120 tot 140 woorden per minuut, afhankelijk van de spreeksnelheid.
Hulp nodig?

Beeldbeschrijving

Beeld en tekst komen samen.

Beeldbeschrijving

In deze stap maken we je idee inzichtelijk en geven het tekstueel vorm. We hebben de voice-over tekst grotendeels afgetikt en weten wat er verteld moet worden.
Hulp nodig?

Stijlbepaling

Een match met je huisstijl.

Stijlbepaling

We gaan samen op zoek naar een stijl die past bij je boodschap. Strak en subtiel, of juist groots en kleurrijk. De mogelijkheden zijn oneindig.
Hulp nodig?

Storyboard

Je verhaal uitgetekend.

Storyboard

We schetsen ieder shot afzonderlijk en brengen de personages, objecten en bewegingen in beeld. Ook voegen we 1 of 2 geïllustreerde shots toe.
Meer info?

Visual design

Je storyboard, geïllustreerd.

Visual design

We vervangen de geschetste shots door digitale illustraties. Zo zie je de animatie eigenlijk in stilstand, maar wel in de stijl die we in stap 4 hebben besproken.
Vragen?

Productie

We brengen alles in beweging!

Productie

We gaan je animatie in beweging brengen! In deze fase nemen we de voice-over op, regelen we het sounddesign en de muziek en maken we er één geheel van.
Vragen?

Oplevering

In elk gewenst bestandsformaat.

Oplevering

De hoogste tijd om ‘m de wereld in te slingeren. Laat het ons weten als je nog ondertitels of andere formaten zoekt!
Meer nodig?

Ook iets in beweging brengen?

Laat het ons weten, en Tom neemt vliegensvlug contact met je op!